Koffie zonder cafeïne kopen

Wil jij ook 's avonds genieten van een heerlijke kop koffie en wil jij daarom koffie zonder cafeïne kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want OnlineKoffieKopen heeft een ruim aanbod aan diverse koffiesoorten. Op deze pagina vertellen wij je alles over koffie zonder cafeïne, beter bekend als Decaf.

Cafeïnevrije koffie kopen

Wat is cafeïne nou eigenlijk?

De term cafeïne kent iedereen eigenlijk wel. Het is een stimulerende stof die voorkomt in verschillende delen van de planten. Denk bijvoorbeeld aan de theeplant, colanoten, guaranabessen en natuurlijk cacaobonen. Doordat bepaalde producten worden voorzien van deze planten, beschikt het product automatisch over cafeïne. Denk bijvoorbeeld aan koffie en thee.

Hoe wordt koffie zonder cafeïne gemaakt?

De truc bij het maken van koffie zonder cafeïne is om voordat de koffie wordt gebrand de cafeïne uit de koffiebonen te halen, waarbij er geen smaak verloren gaat. Cafeïne is namelijk oplosbaar door middel van water waardoor er verschillende manieren zijn om een decaf koffie te maken:

  1. Indirect oplossingsmiddel gebruiken
  2. Direct oplossingsmiddel gebruiken
  3. Swiss Water Process
  4. Co²

De voordelen van decaf koffie

Over het algemeen is bekend dat té veel cafeïne niet goed is voor de mens en hier verschillende effecten van optreden. Het voedingscentrum adviseert dan ook om niet meer dan 400 miligram cafeïne per dag in te nemen. Gemiddeld genomen betreft dit ongeveer 4 bakjes koffie. Door reguliere koffie te wisselen met decaf, zit je dus minder snel aan je limiet en kun je toch blijven genieten van de heerlijke smaken.

Daarnaast kan een kopje koffie in de avond ook geen kwaat, want er is geen cafeïne die je akker houdt. Vooral genieten dus! Mocht je nog vragen hebben over cafeïnevrije koffie, kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.