Jouw gids voor het ontkalken van het koffiezetapparaat

Jouw gids voor het ontkalken van het koffiezetapparaat

Merk je dat het tijd is om je koffiezetapparaat te ontkalken, misschien door een melding op het scherm of omdat je het al te lang hebt uitgesteld? Aarzel dan niet! Regelmatig ontkalken is essentieel voor de smaak en temperatuur van je koffie, evenals voor de levensduur van je apparaat.

We zetten graag de ontkalkingsproducten van Durgol in de schijnwerpers, een merk dat bekend staat om zijn expertise in ontkalking en Zwitserse precisie. Voor een diepgaande blik op deze producten en hoe je ze gebruikt, bekijk je de video hieronder of lees verder voor meer informatie.

Durgol Swiss Espresso ontkalker

Durgol biedt een speciale ontkalker aan die perfect is voor gesloten systemen zoals koffiemachines. Dit product is ontwikkeld om minder te schuimen dan standaard ontkalkingsmiddelen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je machine.

Daarnaast is er een universele ontkalker van Durgol die uitstekend werkt voor open systemen zoals de Moccamaster en waterkokers, waarmee kalkresten moeiteloos verdwijnen. Het onderscheid tussen de speciale en de universele ontkalker wordt duidelijk gedemonstreerd in de bovenstaande video.

Hoe gebruik je Durgols ontkalker?

Voor filterkoffiemachines en waterkokers giet je 125 ml van de universele Durgol ontkalker in het waterreservoir en voeg je daar 250 tot 350 ml kraanwater aan toe. Zet de koffiepot onder de uitloop, activeer het apparaat en laat het zijn werk doen. Na het ontkalkingsproces is het belangrijk het apparaat nog eens goed door te spoelen met water. Voor hardnekkige kalkaanslag in waterkokers kan ook onverdunde Durgol gebruikt worden.

Bij gesloten koffiemachines giet je eveneens 125 ml Durgol in het waterreservoir en vul je het aan tot 0,5 liter. Plaats een opvangbak onder de koffie- of heetwateruitloop en start het ontkalkingsprogramma. Spoel de machine na afloop goed door.

Met de Durgol ontkalkingsproducten zorg je ervoor dat je machine weer optimaal functioneert, zodat je weer kunt genieten van een heerlijk vers kopje koffie!