Jouw Jura reinigen? Ontdek onze tips!

Jouw Jura reinigen? Ontdek onze tips!

Het is weer die tijd van het jaar, de vakanties staan voor de deur! Dit is het perfecte moment om je Jura-machine grondig schoon te maken. Op die manier voorkom je schimmelvorming in de residu- en opvanglekbak en bescherm je de machine tegen bacteriële aantasting van binnenuit. Zo kun je bij terugkomst direct weer genieten van een heerlijk vers kopje koffie. We delen 6 handige tips voor het schoonmaken van je koffiemachine. Lees verder in dit artikel of bekijk onze instructievideo hieronder.

Tip 1: Reinig de residubak

Zorg ervoor dat de residubak goed schoon is om schimmelvorming te voorkomen. Hoewel het mogelijk is om de bak in de vaatwasser te doen, raden we aan om deze met een microvezeldoek schoon te maken. Gebruik geen schuursponsjes.

Tip 2: Demonteer het melksysteem

Om alle melkresten effectief te verwijderen, is het belangrijk om het melksysteem uit elkaar te halen. In de bovenstaande video kun je zien hoe Marloe dit doet. Dit zorgt ervoor dat je bij terugkomst van je vakantie weer kunt genieten van een perfecte melkschuim uit je Jura-koffiemachine.

Tip 3: Voer een extra reinigingscyclus uit

Kies via het display van je Jura-apparaat voor een extra reinigingscyclus. Hiervoor heb je de reinigingstabletten van Jura nodig. Deze tabletten zorgen ervoor dat alle koffieresten in de uitlopen worden verwijderd. Als je de machine uitzet en een week of langer laat staan, voorkom je dat er zich koffieresten ophopen in de leidingen, wat verstoppingen kan veroorzaken.

Tip 4: Open geen nieuwe koffiezak voor vertrek

Als je op vakantie gaat, open dan geen nieuwe zak koffie. Zodra de zak wordt geopend en er zuurstof bij komt, verliest de koffie na verloop van tijd zijn smaak en aroma. Ons advies is om het bonenreservoir zo leeg mogelijk achter te laten bij vertrek.

Tip 5: Maak het waterreservoir leeg

Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat het waterreservoir leeg is. Als er water achterblijft, kan er een kalkaanslag ontstaan. Het is het beste om het reservoir los te halen en naast de machine te zetten, zodat er geen vacuüm ontstaat.

Tip 6: Laat hem stralen!

Gebruik de schuimende reiniger ZEP 40 om je Jura-machine weer te laten stralen als nieuw! Deze reiniger verwijdert eenvoudig vingerafdrukken, vlekken en ander vuil.

Dit waren de 6 tips voor het schoonmaken van je Jura-machine voordat je op vakantie gaat. Nu je machine weer helemaal schoon is, wensen we je een geweldige vakantie!