Key Features van Jura Waterfilters

Het onderhoud van je Jura koffiemachine is cruciaal voor een optimale werking en lange levensduur. Een essentieel onderdeel van dit onderhoud is het gebruik van de juiste waterfilter. De Jura CLARIS Smart+ waterfilters brengen geavanceerde technologie en eenvoudige gebruiksvriendelijkheid samen, waardoor je altijd kunt genieten van een perfecte kop koffie. Laten we eens dieper ingaan op wat deze filters zo bijzonder maakt.

Geavanceerde waterfiltratie

Het begint allemaal met de geavanceerde waterfiltratie die de CLARIS Smart+ biedt. Deze filters maken gebruik van een innovatief tegenstroomprincipe. In plaats van al het water in één keer te filteren, filtert de CLARIS Smart+ precies de juiste hoeveelheid water die nodig is voor elke bereiding.

Dit zorgt ervoor dat je altijd vers gefilterd water hebt, wat essentieel is voor de smaak van je koffie. Of je nu een espresso of een latte macchiato bereidt, de kwaliteit van het water speelt een grote rol in de uiteindelijke smaakbeleving.

Slimme technologie met RFID

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de CLARIS Smart+ is de integratie van RFID-technologie. Deze slimme technologie stelt de koffiemachine in staat om continu te communiceren met de filter. Wanneer je een nieuwe filter plaatst, herkent de machine dit automatisch en past de instellingen dienovereenkomstig aan.

Bovendien houdt de machine bij hoeveel water er door de filter is gegaan en waarschuwt je tijdig wanneer de filter aan vervanging toe is. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig bijhouden van de vervangingscyclus – de machine doet het werk voor je.

Optimale kalkfiltratie

Kalkaanslag kan een grote vijand zijn van koffiemachines. Het beïnvloedt niet alleen de smaak van je koffie, maar kan ook leiden tot verstoppingen en schade aan je machine. De CLARIS Smart+ filters zijn uitgerust met een speciaal aangepast granulaat dat zorgt voor optimale kalkfiltratie. Dit granulaat werkt zelfs effectief bij lage waterhardheid, wat betekent dat je altijd beschermd bent tegen de schadelijke effecten van kalk, ongeacht het type water dat je gebruikt.

Behoud van essentiële mineralen

Hoewel de CLARIS Smart+ filters schadelijke stoffen zoals lood, koper, aluminium en chloor uit het water verwijderen, behouden ze tegelijkertijd essentiële mineralen en fluoriden. Deze componenten zijn belangrijk voor de smaakontwikkeling van koffie. Door deze balans te behouden, zorgt de filter ervoor dat je koffie altijd een rijk en vol aroma heeft. Dit betekent dat elke kop die je zet, een ware smaakervaring is.

Eenvoudige installatie en onderhoud

Het installeren van de CLARIS Smart+ filter is een fluitje van een cent en duurt slechts enkele minuten. Dankzij de slimme technologie van Jura hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig bijhouden van de vervangingscyclus. De machine waarschuwt je automatisch wanneer het tijd is om de filter te vervangen, wat het onderhoud van je koffiemachine aanzienlijk vereenvoudigt. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om te genieten van je koffie en minder tijd hoeft te besteden aan onderhoud.

Innovatieve capsule met natuurlijke actieve ingrediënten

Een unieke toevoeging aan de CLARIS Smart+ is de capsule met natuurlijke actieve ingrediënten aan de onderkant van het filterpatroon. Deze capsule stabiliseert het water in de tank en vermindert de vorming van kalkafzetting. Dit gebeurt volledig natuurlijk, zonder dat er extra energie of speciale mechanische onderdelen nodig zijn. Dit innovatieve ontwerp draagt bij aan de algehele efficiëntie en levensduur van je koffiemachine.

Automatische filterdetectie

Dankzij het Intelligent Water System (I.W.S.®) herkent je Jura koffiemachine automatisch wanneer een filter is geplaatst. De machine schakelt direct over naar de filtermodus en begint met spoelen. Wanneer de filtercapaciteit bijna is bereikt, krijg je een melding dat het tijd is voor vervanging. Dit systeem voorkomt verwarring en verkeerd gebruik, omdat de machine alleen in de ontkalkingsmodus gaat wanneer de filtercapaciteit volledig is benut.

TÜV-gecertificeerde hygiëne

Jura koffiemachines zijn TÜV-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan strikte hygiëne-eisen. Dit geeft je de zekerheid dat je koffiemachine altijd schoon en veilig is, dankzij de specifieke onderhoudsmiddelen en programma’s die zijn afgestemd op de machines.

Capaciteit aangepast aan waterhardheid

De capaciteit van de CLARIS filters is afgestemd op de waterhardheid. Dit betekent dat de filter langer meegaat in gebieden met zachter water, wat de efficiëntie en kostenbesparing verder verbetert.

Afhankelijk van de waterhardheid kan een filter tot wel 65 liter water zuiveren, waardoor je koffiemachine altijd optimaal presteert.

Kalkvrij Onderhoud

Dankzij de effectieve werking van de CLARIS filters is ontkalken van je Jura koffiemachine niet meer nodig. Dit bespaart tijd en moeite, en zorgt ervoor dat je koffiemachine altijd in topconditie is.

Jura CLARIS Smart+ waterfilters

Met de Jura CLARIS Smart+ waterfilters geniet je niet alleen van een langere levensduur van je koffiemachine, maar ook van een constante, hoogwaardige koffiesmaak. Deze filters combineren innovatieve technologie met gebruiksgemak, waardoor ze een onmisbare toevoeging zijn voor elke koffieliefhebber.

Bekijk hier onze verschillende soorten Jura waterfilters voor jouw Jura koffiezetapparaat.

Bekijk ons assortiment van Jura Waterfilters