Jura ontkalking

De Jura koffiezetapparaten zijn ontworpen om jou het beste kopje koffie te serveren. Om dit te kunnen doen is het echter wel van belang dat het apparaat regelematig ontkalkt wordt. Ontkalking is het proces waarbij kalkaanslag wordt verwijderd uit de leidingen en componenten van het apparaat. Hierdoor blijft het apparaat in goede staat en blijft de kwaliteit van de koffie gewaarborgd. Je machine geeft dankzij de boodschap 'apparaat ontkalken' 

Voor ieder model anders

Let op: voordat je begint met het ontkalken van je Jura koffiezetapparaat, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing van je specifieke machine te raadplegen. De methode voor het ontkalken kan variëren afhankelijk van het model van je apparaat. Bovendien zijn de producten die gebruikt worden voor het ontkalken vaak agressief, dus lees zorgvuldig de instructies en waarschuwingen op de verpakking voordat je begint.

Jura ontkalkingstabletten 

Als je een waterfilter gebruikt, moet je deze verwijderen uit het waterreservoir. Vul het reservoir met 500ml water en voeg hier 3 Jura ontkalkingstabletten aan toe. Laat de tabletten ongeveer 5 minuten oplossen. Start vervolgens het ontkalkingsprogramma. De machine zal je vragen om te bevestigen dat je het programma wilt starten en dat je originele Jura producten gebruikt. Bevestig deze vragen en druk op start. Let op, het is belangrijk om de stappen op het display nauwkeurig te volgen.

Bekijk alle ontkalkingsproducten voor Jura machines

Stappen tijdens het ontkalkingsprogramma

De machine zal je ongeveer 30 minuten later vragen om de residubak te legen. Leeg de bak en plaats deze terug. Vervolgens zal de machine aangeven dat het waterreservoir gevuld moet worden. Verwijder het reservoir en spoel deze goed schoon. Tijdens de laatste stap van het ontkalkingsprogramma, zal de machine spoelen. Het is aanbevolen om hierbij vers water zonder ontkalkingsmiddel te gebruiken om een nare smaak te voorkomen. Wanneer het programma is afgerond, zal de machine dit aangeven.

Vragen? Neem contact op

Het is belangrijk om te onthouden dat het ontkalkingsinterval afhankelijk is van de hardheid van het water in jouw gebied. Het is aan te raden om de handleiding van jouw specifieke Jura apparaat te raadplegen voor aanbevolen ontkalking frequentie en instructies. Mocht je nog vragen hebben over de ontkalking van jouw Jura, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor hulp.

Stel je vraag