Jura koffie uitloop demonteren

Wil je jouw Jura koffie apparaat onderhouden, maar weet je niet hoe je de uitloop moet demonteren? Geen probleem! In de onderstaande handleiding leggen wij stap-voor-stap uit hoe je de uitloop van een Jura koffiezetapparaat kunt demonteren.

Ontdek het assortiment reinigingsproducten

De stappen voor het demonteren van een Jura koffie uitloop

  1. Zet het koffiezetapparaat uit en zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je begint met het demonteren van de uitloop. Het is ook aan te raden om het apparaat van stroom te ontkoppelen om ongelukken te voorkomen.
  2. Verwijder de koffiebonen uit de koffiebonenreservoir en zet het reservoir terug in het apparaat.
  3. Verwijder de watertank uit het apparaat. Dit helpt om eventuele resten water te verwijderen die zich in het apparaat zouden kunnen bevinden.
  4. Voer een koffiecyclus uit zonder koffiebonen en zonder water in de tank. Dit helpt om eventuele resten koffie te verwijderen die zich nog in het apparaat zouden kunnen bevinden.
  5. Gebruik een inbussleutel om de twee schroeven los te maken die de uitloop vasthouden. Deze bevinden zich aan de achterkant van het apparaat. Het is belangrijk om de juiste grootte van de inbussleutel te gebruiken om beschadiging van het apparaat te voorkomen.
  6. Verwijder voorzichtig de uitloop van het apparaat. Houd er rekening mee dat er eventueel koffieresten in de uitloop zouden kunnen zitten, dus pas op voor eventueel morsen.
  7. Reinig de uitloop grondig met een schone doek of een borstel. Gebruik geen scherpe voorwerpen of chemicaliën om de uitloop schoon te maken om beschadiging te voorkomen.
  8. Plaats de uitloop terug in het apparaat en zet de twee schroeven weer vast. Zorg ervoor dat de schroeven stevig vast zitten zodat de uitloop niet los komt tijdens gebruik.
  9. Plaats de watertank weer in het apparaat en voer een koffiecyclus uit om eventuele resten te verwijderen die zich in het apparaat zouden kunnen bevinden.
  10. Test het apparaat door een kopje koffie te zetten, controleer of alles goed werkt en dat er geen lekkages zijn.

En dat is alles! Nu je de uitloop van je Jura koffiezetapparaat hebt gedemonteerd, kun je het grondig reinigen en zorgen voor een optimale prestatie van jouw koffiezetapparaat. Bekijk onze collectie reinigingsproducten om jouw Jura koffiezetapparaat in topconditie te houden!

Neem contact op voor hulp

En mocht je toch nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het demonteren van de uitloop van jouw Jura koffiezetapparaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat altijd klaar om je te helpen. Je kunt ons bereiken via onze website, telefoon of e-mail. Wij helpen je graag verder!

Contact opnemen met OnlineKoffieKopen