Jura ENA 5 koffie uitloop reinigen

Vandaag willen we het hebben over het reinigen van de uitloop van een Jura ENA 5 koffiezetapparaat. Na verloop van tijd lopen de uitlopen namelijk vol met koffiedrab. Het is daarom belangrijk om regelmatig de uitloop van je koffiezetapparaat te reinigen om te zorgen voor de beste smaak en prestaties van je koffie.

Handleiding uitloop Jura ENA 5 reinigen

Lees hier hoe jij in 7 eenvoudige stappen de koffie uitloop van een Jura ENA 5 kunt reinigen:

  1. Zet het koffiezetapparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat afkoelen voordat je begint met reinigen.
  2. Verwijder het koffiezetgedeelte en plaats het in de afwasmachine of maak het schoon met een mild afwasmiddel en warm water.
  3. Verwijder de koffiezetgroep door deze te draaien in de richting van de klok en trek hem uit de machine.
  4. Reinig de koffiezetgroep met een borstel of een speciaal reinigingsproduct voor koffiezetapparaten. Maak de uitloop en de afvoeropeningen grondig schoon.
  5. Plaats de koffiezetgroep weer terug in de machine en draai hem in de tegenovergestelde richting van de klok tot hij op zijn plaats zit.
  6. Voer een reinigingsprogramma uit volgens de gebruiksaanwijzing van een Jura ENA 5 koffiezetapparaat. Dit zal de machine helpen om de resterende resten te verwijderen.
  7. Giet een paar kopjes water door de machine om de leidingen te spoelen en verwijder eventuele resten. Zet het koffiezetapparaat weer aan en laat het opwarmen voordat je weer koffie gaat zetten.

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol de uitloop van een Jura ENA 5 koffiezetapparaat gereinigd.

Hulp nodig?

Door regelmatig deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je altijd kunt genieten van de beste smaak en prestaties van de koffie. Als je nog vragen heeft over het reinigen van je koffiezetapparaat of andere onderwerpen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!

Neem contact op