Koffie met vanille-ijs: een onweerstaanbare koffietraktatie

Koffie met vanille-ijs: een onweerstaanbare koffietraktatie

In Italië is het een lang gekoesterde traditie: een bolletje vanille-ijs in de espresso. Anderen toveren dit om tot een verkoelende koffiespecialiteit door het ijs met de koffie te mengen. Ongeacht hoe je het serveert, dit koffierecept prikkelt al je zintuigen. Of het nu als dessert is of gewoon voor de lekkere trek!

Wat heb je nodig?

Ben je nog aan het twijfelen of ijskoffie bij jouw favorieten hoort? Probeer dan eens vanille-ijskoffie! Het is simpel te maken met een bolletje vanille-ijs, espresso, en voor wie dat lekker vindt, optioneel wat melkschuim en karamelsiroop.

Hoe maak je het?

Voor een verrassend lekkere ijskoffie (voor twee personen), volg je deze stappen:

  1. Neem twee hoge glazen en plaats in elk een bolletje vanille-ijs.
  2. Zet de glazen een half uur in de vriezer.
  3. Bereid twee kopjes espresso. Haal de glazen met ijs uit de vriezer en schenk de koffie eroverheen.
  4. Voeg naar smaak eventueel karamelsiroop en melkschuim toe voor een extra dimensie van smaak.
  5. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is genieten!

Je kunt natuurlijk altijd experimenteren door een andere smaak siroop of ijs te gebruiken. Creëer je eigen favoriet!